14 Şubat 2015 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - BONCUK KEKİKLİ KREMALI MANTAR ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

Sevgi ' nin spesyal çorbası - Boncuk kekikli kremalı mantar çorbası -
Sevgi ' nin Spesyal çorbası - Boncuk kekikli kremalı mantar çorbası -   
Sevgi ' nin spesyal çorbası - Boncuk kekikli kremalı mantar çorbası -
 MALZEMELER :  1 tane küçük boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 400 gr. kültür mantarı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 su bardağı içme suyu, 1 çay bardağı et suyu, 1 tatlı kaşığı un, 1 çay bardağı süt, küçük bir parça taze zencefil,1 çorba kaşığı krema, 1 tatlı kaşığı boncuk kekik, yeterli miktarda karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI ;  Kuru soğanın ve sarımsağın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Kültür mantarlarının üzeri fırçalanır ve nemli bez ile silinip, iyice temizlenir. İnce ince kıyılır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte, ısıtılır. Isınınca, doğranmış kuru soğanlarla sarımsaklar koyulur. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, hafifçe kavrulur. Doğranmış mantarlar,kabukları soyulduktan sonra rendelenmiş taze zencefil, un, karabiber ve tuz ilave edilir. Yüksek ateşte, mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar ara sıra karıştırılarak, kavrulur. Kavrulunca, et suyu, içme suyu ve süt ilave edilir. Orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırılan çorba, kıvam alıncaya kadar pişirilir. Krema ilave edilir. Boncuk kekik serpiştirilir. Karıştırılıp,  ateş kısıldıktan sonra bir taşım kaynatılan çorba, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır.Hazırlanan çorba, çorba tabak veya kâselerine paylaştırılır. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                  
Sevgi ' nin spesyal çorbası - Boncuk kekikli kremalı mantar çorbası -
Sevgi ' nin spesyal çorbası - Boncuk kekikli kremalı mantar çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder