25 Şubat 2015 Çarşamba

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KIYMALI MANTAR SOSLU ZENCEFİLLİ HAVUÇ ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


Sevgi ' nin spesyal çorbası - Kıymalı mantar soslu zencefilli havuç çorbası -
MALZEMELER :  SOS MALZEMELERİ ; 1 tane küçük boy kuru soğan, 2 dal taze soğan, 3 diş sarımsak, 300 gr. yağsız dana kıyması, 10 tane kültür mantarı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1-2 tutam karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, toz zerdeçal, tuz   DİĞER MALZEMELER ; 1 tane küçük boy kuru soğan, 1 çorba kaşığı un, 2 su bardağı et suyu, 2 su bardağı  içme suyu, 3 tane büyük boy havuç, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1-2 tutam karabiber, yarım çay kaşığının yarısı kadar toz zerdeçal   ve tuz   HAZIRLANIŞI ; Havuçların üzeri bıçak ile kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra mutfak robotundan geçirilerek, rendelenir veya el rendesi ile ince boyutta rendelenir. Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Çorba tenceresinde, zeytinyağı ısıtılır. Çentilen kuru soğanlar ilave edilerek, orta hararetli ateşte kavrulur. Üzerine un serpilerek, kavurmaya devam edilir. Un kavrulunca, rendelenmiş havuçlar ilave edilir. Karıştırılarak 1-2 dakika sotelenir. Havuçlar diriliğini kaybedince, tavuk suyu, et suyu veya içme suyu ilave edilir. Karabiber, toz zerdeçal, kimyon, kırmızı toz biber ve tuz serpilir. Karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak, kaynamaya bırakılır. SOS İÇİN ; Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Tavada tereyağı eritilir. Çentilmiş kuru soğanlar ilave edilerek, orta hararetli ateşte hafifçe sararıncaya kadar kavrulur. Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, toz zerdeçal serpilir. Kıyma ilave edilir. Kıyma suyunu salıp çekinceye kadar karıştırılarak kavrulur. Mantarların üzeri, nemli bezle iyice silinerek, temizlenir ve boylamasına ince ince kıyılır. Kavrulan kıymaya ilave edilir. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar karıştırılarak kavurmaya devam edilir. Kavrulunca, ateşten alınır. Ayıklanıp yıkanmış ve kurulandıktan sonra ince ince doğranmış taze soğanlar ilave edilip karıştırılır. Pişen çorba ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek ayarlanır. Çorba tabaklarına pay edilir. ÜZERİNE ; Hazırlanan kıymalı ve mantarlı sos paylaştırılır. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                        
Sevgi ' nin spesyal çorbası - Kıymalı mantar soslu zencefilli havuç çorbası -

Sevgi ' nin spesyal çorbası - Kıymalı mantar soslu zencefilli havuç çorbası -
Sevgi ' ni spesyal çorbası - Kıymalı mantar soslu zencefilli havuç çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder