10 Şubat 2015 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA YANI - SADE YERELMASI ÇITIRLARI - ( 2 kişilik ) - Ilık veya Soğuk -

 

Sevgi ' nin spesyal çorba yanı - Sade yerelması çıtırları -
 * MALZEMELER :  2 tane yerelması   HAZIRLANIŞI :  Yerelmaları yıkanıp kurulandıktan sonra çok ince daireler olarak doğranır. Kâğıt havlu ile her iki tarafı kurulanır. Yapışmaz tava orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, çok ince doğranmış ve kurulanmış yerelmaları tavaya aralıklı olarak koyulur. Kızartma maşası yardımı ile birer birer ve sık sık alt üst edilerek, çıtır hale getirilir. Çıtırlaşan yerelmaları tavadan çıkartılır ve yenileri koyularak, doğranmış yerelmaları bitinceye kadar aynı işleme devam edilir. Hazırlanan sade yerelması çıtırları, servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, ılık veya soğuk olarak servis yapılır.  Afiyet olsun.                                                                                                                                                                                        
Sevgi ' nin spesyal çorba yanı - Sade yerelması çıtırları -
Sevgi ' nin spesyal çorba yanı - Sade yerelması çıtırları -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder