23 Şubat 2015 Pazartesi

TAVUKLU ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Tavuklu arpa şehriye çorbası -
MALZEMELER :  1 tane tavuk göğsü, 1 su bardağı arpa şehriye, 6 su bardağı tavuk suyu, 1 tane defne yaprağı, 1 tane limon, yeterli miktarda karabiber, kimyon ve tuz  ÜZERİ İÇİN ; Birkaç sap maydanoz   HAZIRLANIŞI :  Tavuk göğüs eti temizlendikten sonra çorba tenceresine koyulur. Defne yaprağı, karabiber ve tuz ilave edilir. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenir. Orta hararetli ateşte, yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır. Pişince tencereden çıkartılıp, tabak içine alınır ve ılınmaya bırakılır. Haşlandığı su, başka bir kaba süzülür. Çorba tenceresine, tavuğun haşlanıp süzülen suyundan 6 su bardağı koyulur. Eksik gelirse, su ile tamamlanır. Orta hararetli ateşte kaynatılır. Kaynayınca, arpa şehriyeler ilave edilir. Haşlanan tavuk göğüs eti, lokmalık parçalara kesilerek, çorbaya ilave edilir. Birlikte şehriyeler pişinceye kadar kaynatılır. Pişince, ateşten alınır. Kimyon serpilerek, karıştırılır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, servis kabına boşaltılır. ÜZERİNE ; Yıkanıp kurulanmış maydanoz yaprakları doğranır. Limon dilimleri eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.        * İsteğe bağlı olarak çorbaya, domates rendesi veya salça da koyulabilir.  * Yumurta sarısı ve limon suyu kullanılarak, terbiye de yapılabilir.                                                                                                                                        
- Tavuklu arpa şehriye çorbası -
- Tavuklu arpa şehriye çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder