10 Şubat 2015 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - FIRINLANMIŞ BALKABAĞI ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

Sevgi ' nin spesyal çorbası - Fırınlanmış balkabağı çorbası -
 MALZEMELER :  1 tane küçük boy kuru soğan, 4 diş sarımsak, 250 gr. ayıklanmış balkabağı, 1 su bardağı et suyu, 3 su bardağı içme suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı buğday unu, 1 tutam hintcevizi rendesi, 1-2 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  Fırınlanmış 4 ince ve küçük dilim balkabağı, birkaç sap dereotu   HAZIRLANIŞI : Fırın 200 derecede ısıtılır. Kuru soğanın ve sarımsakların kabukları soyulduktan sonra içi unlanmış fırın torbasına koyulur. Ayıklanmış balkabağı yıkanıp kurulandıktan sonra dilimlenir ve fırın torbasındaki malzemelerle birleştirilir. 1 dal dereotu ilave edildikten sonra fırın torbasının ağzı, fırın torbası ambalajının içinden çıkan bağ ile bağlanır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Torbanın birkaç yerine, iğne batırılarak, torbada delikler açılır. Önceden ısıtılmış fırında, torbadaki malzemeler kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince, fırından çıkarılır. Torba içindeki malzemeler, çorba tenceresine aktarılır. 4 ince ve küçük dilim balkabağı, çorbanın üzerini süslemek için ayrılır. Tenceredeki malzemelerin üzerine, un serpiştirilir. Zeytinyağı ilave edilir. Sıcak et suyu ile içme suyu boşaltılır. Orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırılarak pişmeye bırakılır. Malzemeler yumuşayınca, çorba tenceresi ateşten alınır ve pişen çorba malzemeleri, süzgeçten veya el blenderinden geçirilerek ezilir. Çorba tenceresi tekrar ateşe koyulur. Rendelenmiş hintcevizi ile toz karabiber serpilir. Çorba, kıvam alıncaya kadar, ara sıra karıştırılarak pişirilir. Kıvam alınca, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, çorba kâselerine pay edilir. ÜZERİ ; İnce ve küçük fırınlanmış balkabağı ve yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış dereotu ile süslenir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.         * İsteğe bağlı olarak, çorba tenceresi ateşten alındıktan sonra çorbaya, 1 çorba kaşığı krema eklenip, karıştırılabilir.                                                                                                      
Sevgi ' nin spesyal çorbası - Fırınlanmış balkabağı çorbası -
Sevgi ' nin spesyal çorbası - Fırınlanmış balkabağı çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder