23 Şubat 2015 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - FINDIKLI PAZI ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 
- Sevgi ' nin spesyal çorbası - Fındıklı pazı çorbası -
MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, 500 gr. pazı, 1 çorba kaşığı pirinç, 1 çorba kaşığı bulgur, 1 çorba kaşığı domates salçası, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 su bardağı et suyu veya tavuk suyu, 4 su bardağı içme suyu, 2 çorba kaşığı sirke, 1-2 tutam muskat rendesi, yeterli miktarda karabiber ve tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 tatlı kaşığı sumak, 1 çay bardağı irice  çekilmiş fındık içi   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğan ve sarımsakların kabukları soyulur. Küçük küpler halinde doğranır. Pazı, ayıklanır. Bol su ile yıkanır. Sirkeli suda bekletilir. Suyu süzülür ve ince ince kıyılır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyularak, ısıtılır. Doğranmış kuru soğan ile sarımsaklar ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenir. Orta hararetli ateşte, şimşir kaşık ile karıştırılarak, sararıncaya kadar kavrulur. Salça koyularak, kavurmaya devam edilir. Doğranmış pazılar koyulur.1-2 karıştırıldıktan sonra et suyu veya tavuk suyu ilave edilir. İçme suyu eklenir. Muskat rendesi serpilir. Karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca ateş kısılır. Kısık ateşte, pazılar yarı yarıya pişince, yıkanıp suyu süzdürülmüş pirinç ile bulgur ilave edilir. Karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak, pirinç ve bulgur pişip, yumuşayıncaya kadar kısık ateşte tutulur. Pirinç ile bulgur pişince, çorba ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Servis kabına boşaltılır.  ÜZERİNE ; Sumak ile irice dövülmüş fındık içi serpiştirilir. Karıştırılır ve sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                              
Sevgi ' nin spesyal çorbası - Fındıklı Pazı çorbası -
Sevgi ' nin spesyal çorbası - Fındıklı pazı çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder