6 Ağustos 2011 Cumartesi

ANALI KIZLI - Adana - - Kemik Sulu, Etli, Kuru Bakliyatlı, Tahıllı, Otlu, Terbiyeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  500 gr. kıyma, 100 gr. iri çekilmiş ceviz, 2 su bardağı haşlanmış nohut, 3 su bardağı köftelik bulgur. 3 baş büyük soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 kg. kemik, 10 su bardağı su, 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı pul biber, yarım demet taze nane, 2 tane limon, 1 çay kaşığı tuz, 1 tane yumurta, 1,5 çay bardağı un   HAZIRLANIŞI :  Nohut; akşamdan ıslatılıp, ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlanır, suyu kullanılmak üzere bekletilir. Kemik; yıkandıktan sonra su ile kaynatılır.Yüzeyinde biriken köpükleri toplanarak atılır. Kemik suyu çorbada kullanılmak üzere bekletilir. Küp doğranmış 1 tane soğan, tereyağında, kavrulur. Kıyma eklenir. kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Kıyılmış maydanoz eklenir. Başka bir kapta; bulgura 1 çay bardağı sıcak su eklenerek, un, yumurta, tuz ve pul biber karıştırılarak, iyice yoğrulur. Yoğrulan bulgurun yarısı ayrılır. Diğer yarısı, ceviz büyüklüğünde koparılarak, yuvarlak toplar yapılır. İçleri oyularak, kıymalı karışımdan koyulup, kıymalar dışarıya çıkmayacak şekilde, tekrar yuvarlanır. Kalan bulgur karışımından, daha küçük parçalar koparılarak, sade olarak yuvarlanır. Çorba tenceresine, 1 çorba kaşığı tereyağı koyulur ve salça ilave edilerek, kavrulur. Salçaya; kemik suyu ve nohut suyu eklenerek, bir taşım kaynatılır. Nohutlar ve köfteler ilave edilir. Köfteler pişince, tereyağı kızdırılır, pul biber ve kuru nane eklenerek, köpürtülen yağ, çorbanın üzerine dökülür. Limon suyu ilave edilir. Üzeri taze nane yaprakları ile süslenerek, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder