25 Ağustos 2011 Perşembe
SÜTLÜ BADEM ÇORBASI - Osmanlı Mutfağı ' ndan - - Tahıllı, Sütlü,Kuruyemişli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 3 su bardağı süt, 2 çay kaşığı irmik, 1 kahve fincanı çekilmiş badem, 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI : Süt, tencerede kaynatılır ve su ilave edilip tekrar kaynatılır. Tuz, irmik, badem, karabiber eklenerek, karıştırılır. 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Kaselere paylaştırılarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Bu çorba, kemik suyu ile de hazırlanabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder