4 Ağustos 2011 Perşembe
HARİRA ÇORBASI - Fas - - Kuzu Etli, Kuru Bakliyatlı, Sebzeli, Terbiyeli Çorba - ( 8 - 10 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : yarım kg. yağsız kuşbaşı kuzu eti, 8 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane kereviz, 1 baş soğan, 4 tane domates, 9 su bardağı su, 1 su bardağı nohut, 100 gr. şehriye, 3/4 su bardağı yeşil mercimek, yarım bardak kıyılmış taze kişniş, 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal, 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 / 4 tatlı kaşığı toz zencefil, 1/4 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1 tane çırpılmış yumurta, 1 tane limonun suyu HAZIRLANIŞI : Nohut, bir gece önceden ıslatılp, ertesi gün 4 su bardağı su ile haşlanır. Kuzu eti, zerdeçal, karabiber, tarçın, zencefil, kırmızı biber, küp doğranmış kereviz, soğan, kişniş zeytinyağı ile tencereye koyulur ve orta hararetli ateşte 5 dakika karıştırılarak kavrulur. Küp doğranmış domatesler de eklenerek, kısık ateşte, 15 dakika pişirilir. Su, mercimek ve tuz ilave edilir. Kaynayınca, kapağı kapalı olarak, kısık ateşte 2 saat kadar pişirilir. Servis yapmadan 10 dakika önce nohutlar ve şehriye çorbaya ilave edilir. Birlikte 10 dakika daha pişirilir. Yumurta ve limon suyu ile hazırlanan terbiye, 1 kepçe çorba ilavesi ile ısındırılır, karıştırılarak, çorbaya ilave edilir ve karıştırılır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
internette bulduğum gerçek harira çorba tarifi..teşekkürler.
YanıtlaSil