7 Ağustos 2011 Pazar
ARABAŞI ÇORBASI - İç Anadolu - - Tavuk Sulu, Tavuk Etli, Unlu, Hamurlu Çorba - ( 6 - 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane orta boy tavuk, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı acı kırmızı biber, 2 çorba kaşığı domates salçası HAMURU İÇİN; 2 su bardağı un, 5 su bardağı su, tuz HAZIRLANIŞI : HAMUR; Un, su ve tuz iyice çırpılır, tencereye koyulur, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Hamur pişince, yayvan ve geniş bir tepsi su ile ıslatılarak, içine hamur dökülür ve soğumaya bırakılır. ÇORBA; Tavuk haşlanır, etleri kemiklerinden ayrılarak, küçük parçalara bölünür. tereyağında 2 çorba kaşığı un, kavrulur. Domates salçası da ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. İçine tavuk suyu ve etleri de eklenir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra acı kırmızıbiber ve tuz da ilave edilir. Tepsideki, soğuyan hamur, baklava şeklinde dilimlenir. Servis tabaklarına veya kaselerine, çorbalar koyularak, üzerine kesilmiş hamurlardan koyularak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder