11 Ağustos 2011 Perşembe

PAZILI TOYGA ÇORBASI - Tahıllı, Otlu, Sütlü, Yumurtalı ve Yoğurtlu Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 su bardağı aşurelik buğday, 5 su bardağı sıcak su, yarım demet pazı, 350 gr. süzme yoğurt, 1 tane yumurta, 2 yemek kaşığı süt  ÜZERİ İÇİN ;  2 baş soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı nane, 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber   HAZIRLANIŞI :  Aşurelik buğday bol su ile yıkanarak, suyu süzdürülür. Üzerine su eklenerek, 1 gece bekletilir. Ertesi gün, suyu süzülerek, sıcak su ilave edilir. Yumuşayıncaya kadar haşlanır. Pazılar, bol su ile yıkanarak, süzülür. Yaprak ve sap kısımları kıyılır. Haşlanan buğdaya eklenerek, karıştırılır. Ayrı bir yerde; süt, yumurta ve yoğurt, pütürsüz hale gelinceye kadar karıştırılır. Buğdayın haşlandığı sudan ilave edilir. Buğday da eklenerek, pişirmeye devam edilir. Soğanlar, kıyılır ve zeytinyağı ile tereyağında, kısık ateşte kavrulur. Nane ile toz kırmızı biber de ilave edilerek, karıştırılır ve çorbanın üzerinde gezdirilir. Çorba, ateşten alınarak, çorba  kaselerine veya çorba tabaklarına paylaştırılır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder