5 Ağustos 2011 Cuma
ŞEHRİYELİ CİĞER ÇORBASI - Trakya - - Et Sulu, Sakatatlı, Tahıllı, Terbiyeli Çorba - ( 6 - 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 400 gr. kuzu ciğeri, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 çay bardağı pirinç, 6 su bardağı su, 2 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta, 1 tane limonun suyu, kırmızı biber, karabiber, tuz HAZIRLANIŞI : Küp doğranmış kuzu ciğeri, unlanarak kızgın yağda kavrulur. Et suyu kaynatılır. Yağı süzülmüş ciğer ve yıkanmış pirinçler ilave edilir. Başka bir kapta limon suyu ile yumurta iyice çırpılır. Pirinçler pişince, sıcak çorbadan 1 kepçe alınarak, terbiyeye ilave edilerek, terbiye ılındırılır ve çorbaya ilave edilerek, karıştırılır. Üzerine; ince kıyılmış maydonoz serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder