4 Ağustos 2011 Perşembe
PHO - Vietnam - - Kemik Sulu, Etli, Sebzeli, Baharatlı Çorba - ( 5 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 2 baş soğan, 3 su bardağı kemik suyu, 2 ince dilim zencefil, 300 gr. dana tranç veya kuşbaşı PHO BAHARATLARI; Birer çay kaşığı, anason, tarçın, kişniş, fesleğen, kakule, 1 su bardağı noodle ( tel şehriye de kullanılabilir ), 4 dal taze nane, 4 dal fesleğen, 1 tane limon, 1 tane acı kırmızıbiber, 3 çorba kaşığı hoisin sos HAZIRLANIŞI : Kuru soğanlar, ortadan ikiye bölünür. dilimlenmiş zencefillerle beraber, fırının ızgara bölümünde kızartılır. Tranç et, fırınlanmış soğan ve zencefiller, 3 su bardağı su ile etler pişinceye kadar kaynatılır. Soğan ve zencefiller, tencereden alınır. Etler küçük parçalara bölünür. Pho baharatları, taze baharatlar ve acı biber et sulu tencereye koyulur. Üzerine, 3 su bardağı kemik suyu eklenir. Karışım kaynayınca, noodle koyulur. Noodle pişince, limon dilimleri ile servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder