5 Ağustos 2011 Cuma
CİĞER ÇORBASI - Osmanlı Mutfağı - - Et Sulu, Sakatatlı, Sebzeli Otlu, Terbiyeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane kuzu ciğeri, 2 tane yumurta, yarım çay bardağı sirke, 6 su bardağı et suyu, 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 baş soğan, yarım demet taze nane, 1 çorba kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI : Kuzu ciğerinin zarı çıkarıldıktan sonra küp doğranır ve yıkanır. 10 dakika kadar süzgeçte bekletilerek, suyu iyice süzdürülür. Tencereye, tereyağı ve küp doğranmış soğan koyulup, pembeleşinceye kadar kavrulur. Ciğerler ilave edilir. 2 - 3 dakika kavrularak hemen et suyu ilave edilerek, 15 dakika kadar pişirilir. Başka bir kapta, sirke ile yumurta çırpılır ve sıcak çorbadan bir kepçe ilave edilerek terbiye ılındırılarak, çorbaya ilave edilir ve karıştırılır. İnce doğranmış taze nane ve baharatlar eklenir. Kapağı kapatılarak, 10 dakika dinlendirilir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder