4 Ağustos 2011 Perşembe
FANESCA - Ekvator - - Tavuk Sulu, Tahıllı, Otlu, Sütlü, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 baş soğan, 2 - 3 diş sarımsak, 1 tane defne yaprağı, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik, 1 tane çerliston biber, 1 çay bardağı pirinç, 1 çay bardağı mısır, 3 su bardağı süt, 2 tane lahana yaprağı, 1 tane kabak, 1 çay bardağı bezelye, 150 gr. taze fasulye, 3 su bardağı tavuk suyu ÜZERİNE; Rendelenmiş kaşar peyniri, kızartılmış fıstık, haşlanmış ve dilimlenmiş yumurta HAZIRLANIŞI : Küp doğranmış soğan ve sarımsak, tereyağında sotelenir. Küp doğranmış kabak, lahana yaprakları, taze fasulye ve bezelye ilave edilir. Tavuk suyu ve baharatlar eklenir. Tavuk suyu kaynayınca, pirinçler ve tane mısır koyulur. Pirinçler pişince, süt ilave edilir. Servis yapılırken; rendelenmiş kaşar peyniri, ayıklanmış ve kavrulmuş fıstık, haşlanmış ve dilimlenmiş yumurta kullanılır. Afiyet olsun. * Bu çorba balıklı olarak da hazırlanır. 300 gr. beyaz etli balık ( levrek, çipura vb. ) kullanılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder