1 Ağustos 2011 Pazartesi
BİSQUE - ZENCEFİLLİ BAL KABAĞI ÇORBASI - Sebzeli, Sütlü, Otlu, Kremalı, Kuruyemişli Çorba - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 kg. küp doğranmış bal kabağı, 1 tane pırasa, 6 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane havuç, 1 çay fincanı ayıklanmış arpacık soğan, 2 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 2 çorba kaşığı un, 1 çay bardağı yer fıstığı rendesi, 4 su bardağı su, 2 tane defne yaprağı, 1 çorba kaşığı taze kekik, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı muskat rendesi, 1 çay bardağı çiğ krema, 2 su bardağı süt HAZIRLANIŞI : Tencereye; yağ, arpacık soğan ve zencefil koyularak, soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Un eklenerek, 2 dakika daha kavrulur. Bal kabakları, pırasalar, küp doğranmış havuçlar, defne yaprakları, kekik, su ilave edilerek, bal kabakları yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika pişirilir. Defne yaprakları içinden alınarak, karışım blenderden geçirilir. Üzerine süt ilave edilerek, 5 dakika daha kaynatılır. Piştikten sonra krema da eklenerek, iyice karıştırılır. Muskat, karabiber ve tuz da ilave edilerek, çorba tabaklarına paylaştırılır. Servis yapılırken üzerine, yer fıstığı serpilir. Afiyet olsun. * BİSQUE : BİSQUE, kelimesi BİSKÜVİ kelimesinden gelmektedir. Fransızca sözlükler incelendiğinde, BİSQUE kelimesinin, kuru ekmek anlamına geldiği görülmektedir. BİSQUE TEKNİĞİ ' nin ortaya çıkışı, Fransızların; çorbayı, koyulaştırmak ( yoğunlaştırmak ) için, kuru ekmek kullanmasına dayanmaktadır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder