25 Şubat 2013 Pazartesi

TOYGA ÇORBASI - AMASYA YÖRESİ - - KUZEY ANADOLU BÖLGESİ - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane yumurta, 1 çorba kaşığı un, 500 gr. süzme yoğurt, 4-5 çorba kaşığı haşlanmış yarma ( aşurelik buğday ), 1 çay bardağı haşlanmış nohut, 6 su bardağı et suyu, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN;  1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kuru nane   HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresinde, yumurta, un ve yoğurt, haşlanmış yarma ( aşurelik buğday ), haşlanmış nohut, et suyu ilave edilir. Orta hararetli ateşte, kaynayıncaya kadar, şimşir kaşık ile sürekli olarak karıştırılır. Kaynayınca, ateş kısılır ve bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır. Sofraya götürüleceği zaman; ÜZERİNE;  Sos tavasında, orta hararetli ateşte, tereyağı eritilir. Kuru nane ilave edilerek, karıştırılır. Köpürtülen sos, yakılmadan ateşten alınır ve hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder