25 Şubat 2013 Pazartesi

SAKALA ÇARPAN ÇORBASI - AMASYA YÖRESİ - KUZEY ANADOLU BÖLGESİ - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  HAMURU İÇİN ;  2 su bardağı un, 1 tane yumurta, yeterli miktarda su, 1 tatlı kaşığı tuz   DİĞER MALZEMELER ;  1 tane kuru soğan, 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1 çorba kaşığı tereyağı, 6 su bardağı su, yeterli miktarda kırmızı pul biber ve kuru nane   HAZIRLANIŞI :  Un, yumurta ve su ile hamur tutulur. Oklava ile açılır. Küçük şeritler halinde kesilir. Diğer tarafta, kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük çentilir ve çorba tenceresine koyulur. Tereyağı ile birlikte, orta hararetli ateşte kavrulur. Nane ve kırmızı pul biber ilave edilir. Üzerine su boşaltılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca,haşlanmış yeşil mercimek ile  hazırlanan şerit hamurlar ilave edilir. Pişmeye bırakılır. Hamurlar pişince, çorba ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder