25 Şubat 2013 Pazartesi

ÇATAL ÇORBA - AMASYA YÖRESİ - - KUZEY ANADOLU BÖLGESİ - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2 çorba kaşığı haşlanmış yarma ( aşurelik buğday ), 1,5 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 100 gr. kıyma, 2 çorba kaşığı tereyağı, 7 su bardağı su, yeterli miktarlarda kırmızı pul biber, karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresinde, tereyağı eritilir. Kabukları soyulup, yıkandıktan sonra ince ince çentilmiş kuru soğan ile yeterli miktarda tuz tereyağına ilave edilerek kavrulur. Kıyma koyulur ve birlikte kavurmaya devam edilir. Üzerine, nane ve pul kırmızı biber serpilir. Önceden haşlanmış yeşil mercimek ile yarma da ilave edilerek, bir taşım kaynatılır ve ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder