4 Şubat 2013 Pazartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KUSKUSLU TAVUK PAÇASI ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 küçük kuru soğan, 1 tane küçük boy tavuğun göğüs eti, 1 çorba kaşığı un, 1,5 çay bardağı kuskus, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı tavuk suyu, 1 çay bardağı içme suyu, 5 diş sarımsak, yarım çay kaşığından az karabiber, 1 tane defne yaprağı, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 1çay kaşığı toz kırmızı biber, yarım çay kaşığı kekik, 1 limonun ince rendelenmiş kabuğu, 1 limonun taze sıkılmış suyu HAZIRLANIŞI : Tavuk göğüs eti yıkanır, üzerini 3 - 4 parmak örtecek kadar içme suyu ile beraber, orta hararetli ateşte, defne yaprağı, karabiber, 1 tane bütün küçük kuru soğan ve tuz ilavesi ile yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanırken, yüzeyinde biriken köpükler, kevgir ile toplanarak atılır. Haşlanınca, ateşten alınır. Göğüs eti tabağa çıkartılır ve ılındıktan sonra lokmalık parçalar halinde didilir. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Un ilave edilir. Şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, un kokusu çıkıp, un pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulunca, göğüs etinin haşlandığı su, tel süzgeç ile süzülerek, tencereye ilave edilir. 1 çay bardağı içme suyu da ilave edilerek, unun topaklaşmaması için, karıştırma teli ile kaynayıncaya kadar karıştırılarak, kaynatılır. Kaynayınca, kuskuslar ilave edilir. Kuskuslar, şişip, pişinceye kadar pişirilir. Didilen tavuk göğüs etleri ilave edilir. Bir taşım kaynatılır ve çorba tenceresi, ateşten alınır. İçinden, defne yaprağı çıkartılır. Sarımsakların kabukları soyulur ve tahta havanda, bir tutam tuz ile dövülerek, çorba tenceresine ilave edilir. Yarım limonun suyu sıkılarak, çorbaya boşaltılır ve karıştırılır. Çorbanın tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılır. Hazırlanan çorba, porselen veya cam çorbalığa boşaltılır. ÜZERİNE ; Limon kabuğu rendesi, toz kırmızı biber, kuru kekik, serpiştirilir. Taze sıkılmış limon suyu eşliğinde, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Çorbanın üzerine, toz kimyon ve rezene tohumları serpiştirmek de, çorbaya ayrı bir lezzet katmaktadır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder