25 Şubat 2013 Pazartesi

YARMA ÇORBASI - AMASYA YÖRESİ - - KUZEY ANADOLU BÖLGESİ - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 su bardağı yarma ( aşurelik buğday ), 1 çay bardağı nohut, 1 çay bardağı kuru fasulye, 1 komposto kâsesi süzme yoğurt, 7-8 su bardağı su, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Yarma ( aşurelik buğday ), nohut ve kuru fasulye, ayrı ayrı kaplara koyularak, bol su ile iyice yıkanırlar. Üzerlerine, üstlerini 3 parmak geçecek kadar su boşaltılır. Ertesi güne kadar bekletilir. Gazlarının çıkabilmesi için üstleri örtülmez. Ertesi gün, suları süzülür. Tekrar bol su ile yıkanırlar ve suları süzdürülür. Çorba tenceresine koyulur. Üzerine, su boşaltılır ve orta hararetli ateşte, malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişerken yüzeyinde biriken köpükler, kevgir ile toplanıp, alınarak atılır. Yeterli miktarda tuz ilave edilir. Süzme yoğurt, çırpılarak ezilir ve çorbanın suyundan ilave edilerek karıştırılır ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilirken çorba, sürekli olarak karıştırılır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder