4 Şubat 2013 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ÇAM FISTIKLI & SÜTLÜ SOĞAN ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane büyük boy kuru soğan, 2 su bardağı süt, 5 su bardağı içme suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1,5 çorba kaşığı buğday unu, 1 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı çam fıstığı, 1 tane defne yaprağı, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  Ekmek kruton, incecik kesilmiş  ve kızartılmış sert beyaz peynir, toz kırmızı biber, taze çekilmiş her renkten karabiber veya katı haşlanıp ince doğranmış yumurta   HAZIRLANIŞI :  Önce, kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra piyazlık olarak, çukur bir kap içine doğranır. Tuz ile hafifçe ovularak, acı suyu çıkartılır ve soğuk su ile iyice yıkanır ve suyunun süzülmesi için, tel süzgeçte bekletilir. Çorba tenceresine zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. Buğday unu, defne yaprağı, az miktarda tuz, karabiber ilave edilir. Şimşir kaşık ile sürekli olarak karıştırılarak, 1-2 dakika kavrulduktan sonra çam fıstıkları ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Un kokusu çıkıp, unun rengi hafifçe pembeleşince ve çam fıstıkları hafifçe kavrulunca, süt ile içme suyu boşaltılır. Unun topaklaşmaması için, sürekli olarak karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, tel süzgeçte bekletilen piyazlık doğranıp, acısı çıkartılmış kuru soğanlar ilave edilir. Çorba, karıştırılır ve bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır. Defne yaprağı çıkartılır. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse, tuz ilavesi yapılır. Servislik çorba kabına boşaltılır. Üzerine, karabiber ve toz kırmızı biber serpilebilir. Katı haşlanıp, ince doğranmış yumurta veya ekmek kruton veya incecik kesilip kızartılmış sert beyaz peynir eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder