15 Şubat 2013 Cuma
KIBRIS MUTFAĞI & KIBRIS USULÜ PİŞİRİLEN ÇORBALARIN İSİMLERİ
* BİLGİ ; Kıbrıs Mutfağı, tarih boyunca çeşitli kültürlerden etkilenmiştir. Tamamen Kıbrıs ' a ait herhangi bir çorba (yemek) yoktur. Ancak, orjinallerinde yapılan, az çok değişikliklerle Kıbrıslılar, lezzetli çorbalar (yemekler) yapmayı başarmışlardır. Her yemeğin, kendine özgü bir lezzeti vardır. Yemeğin hazırlanması ve servis edilişi, Kıbrıs insanının özelliklerini yansıtır. Örneğin; Muluhiya, Kıbrıslıların söyleyişi ile '' Molohiya '' Araplara özgü bir yemek olmasına rağmen, hazırlanışı, lezzeti ve servis edilişi ile Kıbrıs lezzetine hitap eder. Bazı yemeklerin adı, hazırlanışı ve lezzeti, bölgeden bölgeye farklılıklar gösterir. KIBRIS USULÜ PİŞİRİLEN ÇORBALAR : 1- Humus Çorbası 2- Pirinç Çorbası 3- Erişte Çorbası 4- Sebze Çorbası 5- Paça Çorbası 6- Tavuk Çorbası 7- Erişteli Mercimek Çorbası 8- Molohiya Çorbası 9- Paşa Çorbası 10- Kıbrıs usulü Tarhana Çorbası 11- Şafak Çorbası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder