25 Şubat 2013 Pazartesi
TOGA ÇORBASI - ESKİŞEHİR YÖRESİ - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 2 tane yumurta, 1 su bardağı buğday unu, 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 çay bardağı haşlanmış göce ( aşurelik buğday ), yarım su bardağı haşlanmış nohut, 6 su bardağı su, 1 çorba kaşığı kuru nane, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 2 çorba kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresinde, yumurta, un ve süzme yoğurt, karıştırılır. 2 su bardağı su ilave edilir ve orta hararetli ateşte, karıştırılarak pişirilir. Haşlanmış nohut, göce ( haşlanmış buğday ) ile 4 su bardağı su ilave edilerek, pişirilir. Pişince, tuz ve kuru nane ilave edilip, ateşten alınır. Sofraya götürüleceği zaman; ÜZERİNE; Sos tavasında, kısık ateşte tereyağı köpürtülür ve çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Afiyet olsun. * BİLGİ : Toga Çorbası; XV. Yüzyılda Osmanlı Sarayı Mutfağı ' ndan günümüze kadar gelmiş, lezzetli ve besleyici bir çorbadır. Toga Çorbası, Osmanlı Saray Mutfağı ' nda törenlerde pişirilen bir çorba idi.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder