25 Şubat 2013 Pazartesi
LEBENİ ÇORBASI - DİYARBAKIR YÖRESİ - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 komposto kâsesi dövme ( aşurelik buğday ), 3 su bardağı yoğurt, 1 tane yumurta, 8 su bardağı su, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı kuru nane HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresinde, yoğurt, yumurta, bir miktar tuz ile 8 su bardağı su, devamlı ve aynı yöne doğru yaklaşık 15-20 dakika çırpılır ( el blenderi çırpıcısı ile daha kısa sürede çırpılabilir ). Yüksek ateşte, 20 dakika kadar, şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak pişirilir. Dövme ( aşurelik buğday ), bol su ile iyice yıkanıp suyu süzülür ve yoğurtlu çorbaya ilave edilir. Haşlanmış nohutlar da koyulur. Dövmeler pişip, yumuşayıncaya kadar kaynatılır ve ateşten alınır. ÜZERİNE ; Sos tavasında, tereyağı eritilir. Kuru nane ilave edilerek, karıştırılır ve yakmadan ateşten alınarak, çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder