9 Şubat 2013 Cumartesi
KATIKLI AŞ - AKSARAY YÖRESİ - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -
MALZEMELER : 2 su bardağı bulgur pilavı, 6 su bardağı su, 1 kg. süzme yoğurt, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Önce, bulgur pilavı pişirilir ve soğutulur. Çorba tenceresine, soğutulmuş süzme yoğurt, soğuk su, yeterli miktarda tuz koyulur ve çırpılarak karıştırılır. 2 su bardağı dolusu, soğuk bulgur pilavı ilave edilerek, çorba kıvamı ayarlanır. Buzdolabında en az 2 saat soğutulduktan sonra soğuk servis yapılır. Afiyet olsun. * Yaz mevsimi çorbasıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder