25 Şubat 2013 Pazartesi

TARHANA ÇORBASI - AMASYA YÖRESİ - - KUZEY ANADOLU BÖLGESİ - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  500 gr. köy tarhanası, 1 su bardağı nohut, 1 lt. et suyu, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı nane   HAZIRLANIŞI :  Nohut bol su ile yıkanır. Suyu süzülür ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edilerek,  ertesi güne kadar bekletilir. Köy tarhanası da akşamdan ıslatılır. Ertesi gün, nohutun suyu süzülür. Tekrar bol su ile yıkanıp suyu süzülür. Çorba tenceresine; akşamdan ıslatılıp yıkanmış nohut, akşamdan ıslatılan köy tarhanası ve et suyu koyulur. Orta hararetli ateşte, tahta kaşık ile kaynayıncaya kadar sürekli olarak karıştırılır. Kaynayınca, ateş kısılır. Nohutlar, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ilave edilir. Bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır. ÜZERİNE;  Sos tavasında tereyağı eritilir. Kuru nane ilave edilir. Kısık ateşte, yakmadan karıştırılır ve hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder