25 Mayıs 2013 Cumartesi

SEVGİ ' NİN ÇORBA GARNİTÜRÜ - MISIR UNLU KRAKER - ( 4 kişilik )

     *   MALZEMELER :  100 gr. buğday unu, 15 gr. mısır unu, 2 çorba kaşığı süt, 40 gr. soğuk tereyağı, yarım tatlı kaşığı kabartma tozu, 2 çay kaşığı kurutulmuş dereotu, maydanoz, nane veya kekik, yarım çay kaşığı tuz    HAZIRLANIŞI :  Fırın, 220 C derecede ısıtılır. Buğday unu, mısır unu, kabartma tozu, kurutulmuş dereotu, maydanoz, nane veya kekik cam yoğurma kabına koyulur. Küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağı ilave edilerek, iyice karıştırılır. Yavaş yavaş süt ilave edilerek, yoğrulur. Hazırlanan hamur, streç filme sarılarak, 30 dakika kadar buzdolabında soğutulur. Soğuduktan sonra buzdolabından çıkarılan hamur, 4-5 eşit parçaya ayrılır. Unlanmış hamur tahtasında, merdane yardımı ile çok ince olarak açılır. Dikdörtgen şeklinde kesilir. Unlanmış çatal batırılarak, hamur  üzerlerinde delikler açılır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine, yağlı kâğıt kapatılır ve ısınan fırında kızarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülür ve servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder