26 Mayıs 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - BALIK SULU VE BEZELYELİ ERİŞTE ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

   *   MALZEMELER :  4 su bardağı balık suyu, 2 su bardağı içme suyu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı un, 1 su bardağı haşlanmış bezelye, yarım su bardağı erişte, yarım çay kaşığı taze çekilmiş her renkten karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  Yarım demet ince kıyılmış dereotu, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber  HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresinde zeytinyağı ısıtılır. Un koyulur ve orta hararetli ateşte, şimşir kaşık ile karıştırılarak, sararıncaya kadar kavrulur. Balık suyu ile içme suyu ilave edilip, karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca, erişteler ilave edilir. Ateş kısılır ve kısık ateşte pişirilir. Erişteler pişip yumuşayınca, haşlanmış bezelyeler, karabiber ve tuz  ilave edilir. Çorba, bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. ÜZERİ ;  Yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış dereotu ve kırmızı pul biber ile süslenir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder