19 Mayıs 2013 Pazar

SOĞUK SALATALIK ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -

 MALZEMELER :  6 tane salatalık, 500 gr. yoğurt, 1 çorba kaşığı taze nane yaprakları, bir tutam tuz ve karabiber   ÜZERİ İÇİN ;  1 tane salçalık kırmızı biber, 2 tane havuç, yarım limonun suyu   EŞLİĞİNDE ; Çubuklar veya küçük küpler halinde doğranmış 2-3 tane tırnak pide   HAZIRLANIŞI :  Salatalıklar yıkanıp kurulandıktan sonra iki başından küçük bir parça kesilerek, çıkartılır. Boylmasına iki eşit parçaya bölünür. Ortasındaki çekirdekler çıkarılır. Küçük küpler halinde doğranır. Yoğurt, yıkanıp kurulanmış taze nane yaprakları, bir tutam tuz ve karabiber, Salatalık çekirdekleri, küp doğranmış salatalıklar blenderden geçirilerek, püre haline getirilir. Soğuk su ilavesi ile koyu boza kıvamında hazırlanır. Porselen çorbalığa boşaltılır ve buzdolabına koyularak, en az 2-3 saat soğutulur.   ÜZERİ İÇİN ;  Havucun üzeri bıçak ile kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranarak veya rendelenerek, tabak içine alınır. Üzerine, yarım limonun suyu sıkılarak bekletilir. Salçalık kırmızı biberin sapı ve tohumları çıkarılır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır ve ayrı bir tabağa alınır. Soğuk salatalık çorbası, servis edileceği zaman buzdolabından çıkarılır. Soğutulmuş çorba kâselerine paylaştırılır.   ÜZERİ ;  Küp doğranmış veya rendelenmiş limon sulu havuç ile ve küp doğranmış salçalık kırmızı biber ile süslenerek, tırnak pide eşliğinde soğuk servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder