19 Mayıs 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KIRMIZI SOĞANLI KURU ISIRGAN OTU ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kırmızı soğan, 1 su bardağı kuru ısırgan otu, 1 su bardağı süt, 5 su bardağı içme suyu, 1çay bardağı arpa şehriye, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı un, yeterli miktarda her renkten taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 tane haşlandıktan sonra çekirdekleri çıkartılmış kırmızı salçalık biber, 1 tane haşlandıktan sonra çekirdekleri çıkartılmış çerliston biber, 1 çay bardağı kibrit çöpü şeklinde doğranmış kaşar peyniri   HAZIRLANIŞI :  Kırmızı soğanın kabukları soyulur. Yıkandıktan sonra küçük bir tencereye koyulur. Üzerini Örtecek kadar içme suyu ilave edilir. Orta hararetli ateşte, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanınca ateşten alınıp, suyun içinden çıkarılır ve ince ince kıyılarak, tekrar haşlandığı suya koyulur. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. Un ve arpa şehriye ilave edilerek, hafifçe kavrulur. Kavrulunca üzerine, haşlanarak kıyılmış kırmızı soğanlar ilave edilir. Kırmızı soğanın haşlandığı su, 5 su bardağı suya tamamlanarak, çorba tenceresine boşaltılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, yıkanıp suyu süzdürülmüş kuru ısırgan otları ve süt ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, kuru ısırgan otları yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yeterli miktarda karabiber ve tuz ilave edilip, karıştırılır ve ateşten alınır. Porselen çorbalığa boşaltılır. ÜZERİ ;  Haşlandıktan sonra çekirdekleri çıkartılmış kırmızı salçalık biber ve yine haşlandıktan sonra  çekirdekleri çıkartılmış çerliston biber ile süslenir. Ayrıca, kibrit çöpü şeklinde kesilmiş kaşar peynirleri de serpiştirilerek, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder