18 Mayıs 2013 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TEL ŞEHRİYELİ ENGİNAR KALBİ ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak veya Ilık Çorba -

MALZEMELER :  1 tane arpacık soğanı, 4 tane enginar kalbi, 3 çorba kaşığı tel şehriye, 4 su bardağı içme suyu, 1 tane limon, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, bir tutam taze çekilmiş her renkten karabiber, 1 tutam toz şeker, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  Mevsiminde, evde közlenerek, konserve haline getirilmiş, kırmızı salçalık biber ve sarımsak, yarım demet dereotu   HAZIRLANIŞI :  Arpacık soğanı, rendenin ince kısmı ile rendelenir. Çorba tenceresine koyulur. Enginar kalpleri yıkanır, kararmamaları için, limon ile ovulur ve küp küp doğranarak, çorba tenceresine ilave edilir. Üzerine, oda sıcaklığındaki içme suyu boşaltılır. Zeytinyağı, karabiber, toz şeker ve tuz ilave edilerek, tencerenin kapağı kapatılır. Orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, ateş kısılır ve kısık ateşte, enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Enginarlar yumuşayınca, tel şehriye ilave edilip, karıştırılır. Tel şehriyeler, yarı diri kıvamda pişince, çorba ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Uygun ölçüdeki porselen çorbalığa boşaltılır. ÜZERİ İÇİN ;  Közlenmiş kırmızı salçalık biberin kabukları soyulur. İstenilen şekilde doğranır ve sarımsak ile birlikte çorba süslenir. Yıkanıp, kurulandıktan sonra ince ince kıyılmış dereotu serpiştirilir. Hazırlanan çorba, taze sıkılmış limon suyu eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder