12 Nisan 2012 Perşembe

KUZEY ANADOLU ( KARADENİZ ) BÖLGESİ YÖRESEL ÇORBALARININ, İLLERE GÖRE DAĞILIMI

 1- Korkoto ( kırılmış mısır ) Çorbası ( Rize )   2- Fasulye ( lobya ) Çorbası ( Rize )   3- Hopi ( hupi )  Çorbası ( Rize )   4- Kabak Çorbası ( Rize )   5- Hamsi Çorbası ( Trabzon - Samsun )   6- Sakız Bakla Çorbası ( Bolu )   7- Ovmaç Çorbası ( Bolu usulü )   8- Yayla Çorbası ( Bolu )   9- Yoğurtlu Bakla Çorbası ( Bolu )   10- Yoğurtlu Çorba ( Bolu )   Kavut Çorbası ( Artvin )   11- Gendima Çorbası ( Artvin )   12- Çimçar ( ısırgan otu ) Çorbası ( Artvin )   13- Puçuko Çorbası ( Artvin )   14- Garşo ( ekmek aşı ) Çorbası ( Artvin )   15- Nişoşlu ( yoğurt ) Çorbası ( Artvin )   16- Beyaz Lahana Çorbası ( Artvin )   17- Gendimalı Süt Çorbası ( Artvin )   18- Siyah Mercimek Çorbası ( Artvin )   19- Çingar ( Isırgan otu ) Çorbası ( Artvin )   20- Şalgam Çorbası ( Artvin )   21- Cevizli ve Fındıklı Cacık ( Artvin )   22- Ayran Çorbası ( Rize )   23- Fasulye ( lobya ) Çorbası ( Rize - Samsun )   24- Kabaklı Lahana Çorbası ( Giresun )   25- Karalahana Çorbası ( Giresun - Samsun - Ordu - Trabzon - Kastamonu )   26- Mısır Çorbası ( Giresun - Samsun - Ordu - Trabzon ) )   27- Kabaklı Fasulyeli Çorba ( Giresun )   28- Ekşi Lahana Çorbası ( Bayburt )   29- Galacoş Çorbası ( Bayburt )   30- Kesme Çorba ( Bayburt )   31- Soğuk Tatlı Çorba ( Bayburt )   32- Çılbır Çorbası ( Amasya )   33- Çatal Çorbası ( Amasya )   34- Sakala Çarpan Çorbası ( Amasya )   35- Pum Pum Çorbası ( Bartın )   36- Nivik Çorbası ( Samsun - Tokat )   37- Pancar Çorbası ( Samsun )   38- Pirinç Çorbası ( Samsun )   39- Kümes Hayvanları ile yapılan çorbalar ( Samsun )   40- Etli Çorba ( Samsun )   41- Mantar Çorbası ( Ordu )   42- Balık Çorbası ( Ordu ' nun ve Trabzon ' un kıyı kesimlerinde )   43- Hamurlu ve Unlu Çorbalar ( Ordu ' nun iç kesimlerinde )   44- Trima ( un ) Çorbası ( Trabzon )   45- Sütlü Kabak Çorbası ( Trabzon )  46- Isırgan Çorbası ( Trabzon )   47- Bütün Çorba ( Tokat )   48- Bacaklı Çorba ( Tokat )   49- Tıntışlı Çorba ( Zonguldak )   50- Toyga Çorbası ( Amasya )   51- Kesme Çorbası ( Artvin )   52- Tatlı Çorba ( Bayburt )   53- Göklüce ( Sakarca ) Çorbası ( Ordu - Trabzon )   54- Taze fasulye Çorbası ( Bolu usulü )   55- Kuru Fasulyeli Kesme Çorbası ( Artvin )   56- Nohutlu Karalahana Çorbası ( Ordu )   57- Bolu Tarhanası Çorbası ( Bolu )   58- Düğülaşı Çorbası ( Çorum )   59- Kaypakaşı Çorbası ( Çorum )   60- Sütlüaş ( Çorum )   61- Tataraşı ( Çorum )   62- Toyga Aşı ( Çorum )   63- Yarma Aşı ( Çorum )   64- Çalıçiçeği Çorbası ( Giresun )   65- Gavut Çorbası ( Gümüşhane )   66- Doduk Çorbası ( Gümüşhane )   67- Dırma Çorbası ( Gümüşhane )   68- Gendime Çorbası ( Gümüşhane )   69- Pancar Yaprağı Çorbası ( Giresun )   70- Paşa Çorbası ( Kastamonu )   71- Hamsi Çorbası ( Rize )   72- Keşkek Çorbası ( Kastamonu )   73- Kuşburnu Çorbası ( Gümüşhane )   74- Un Herlesi Çorbası ( Gümüşhane )   75- Gümüşhane Mantı Çorbası ( Gümüşhane )   76- Ekmek Aşı Çorbası ( Gümüşhane )   77- Zuluflu Çorba ( Gümüşhane )   78- Fıt fıt Çorbası ( Gümüşhane )   79- Gemici Çorbası ( Karadeniz Bölgesi )   80- Kabak Paça Çorbası ( Kastamonu )   82- Patates Çorbası ( Bolu usulü )   84- Nohutlu Karalahana Çorbası ( Ordu )   85- Torataç Çorbası ( Bolu )   86- Uhut Çorbası   ( Bolu )   87- Taze Bakla Çorbası ( Bolu )   88- Paşa Çorbası ( Bolu usulü )   89- Patates Çorbası ( Bolu usulü )   90- Tıntışlı Çorba ( Zonguldak )   91- Göce Çorbası ( Zonguldak )   92- Pum pum Çorbası ( Zonguldak - Bartın )   93- Öğre Çorbası ( Bartın )   94- Çatalaşı Çorbası ( Çorum )   95- Düğülaşı Çorbası ( Çorum )   96- Kaypakaşı Çorbası ( Çorum )   97- Sütlüaş Çorbası ( Çorum )   98- Tataraşı Çorbası ( Çorum )   99- Toyga Aşı Çorbası ( Çorum )   100- Yarma Aşı Çorbası ( Çorum )   101- Cıngıllı Melek Aşı Çorbası ( Çorum )   102- Sulu Yayım Çorbası ( Karabük )   103- Keşkek Çorbası ( Kastamonu )   104- Paşa Çorbası ( Kastamonu usulü )   105- Andoloz Çorbası ( Kastamonu )   106- Ecevit Çorbası ( Kastamonu )   107- Gelin Çorbası ( Kastamonu )   108- Turşu Çorbası ( Kastamonu )   109- Baldıran Çorbası ( Kastamonu )   110- Dizin ( Geçin ) Çorbası ( Kastamonu )   111- Sütlü Kabak Çorbası ( Kastamonu )   112- Pirinç Paçası Çorbası ( Kastamonu )   113- Mısır ( Aşlık ) Çorbası ( Sinop usulü )   114- Kırlangıç Balığı Çorbası ( Sinop )   115- Pancar Çorbası ( Sinop )   116- Pazı Çorbası ( Sinop )   117- Ispanak Çorbası ( Samsun )   118- Haluçka Çorbası ( Samsun )   119- Hamsi Çorbası ( Samsun usulü )   120- Fasulye ( Lobya ) Çorbası ( Samsun usulü )   121- Karalahana Çorbası ( Samsun usulü )   122- Mısır Çorbası ( Samsun usulü )   123- Pancar Çorbası ( Samsun )   124- Pirinç Çorbası ( Samsun usulü )  125- Etli Çorba ( Samsun )   126- Nivik Çorbası ( Samsun )   127- Cevizli Çorba ( Samsun )   128- Pohot Çorbası ( Samsun )   129- Isırgan Çorbası ( Ordu )   130- Kara Kabak Çorbası ( Ordu )   131- Karalahana Çorbası ( Ordu usulü )   132- Mısır Çorbası ( Ordu usulü )   133- Mantar Çorbası ( Ordu )   134- Göklüce Çorbası ( Ordu usulü )   135- Nivik Çorbası ( Tokat usulü )   136- Bütün Çorbası   ( Tokat )   137- Bacaklı Çorba ( Tokat )   138- Zoğallı Çorba ( Tokat )   139- Topalaklı Mercimekli Helte Çorbası ( Tokat )   140- Pezüklü Toyga Çorbası ( Tokat )   141- Erikli Çorba ( Tokat )   142- Karalahana Çorbası ( Trabzon usulü )   143- Lahana Çorbası ( Trabzon )   144- Mısır Çorbası ( Trabzon usulü )   145- Süt Çorbası ( Trabzon usulü )   146- Sütlü Kabak Çorbası ( Trabzon )   147- Hamsi Çorbası ( Trabzon usulü )   148- Balık Çorbası ( Trabzon ' un kıyı kesimlerinde )   149- Trima ( Un ) Çorbası ( Trabzon )   150- Isırgan Çorbası ( Trabzon usulü )   151- Göklüce ( Sakarya ) Çorbası ( Trabzon usulü )   152- Balkabağı Çorbası ( Trabzon )   153- Kabak Çorbası ( Trabzon )   154- Çatal Çorba ( Amasya )   155- Toyga Çorbası ( Amasya )   156- Dul Avrat Çorbası ( Amasya usulü )   157- Kesme Çorba ( Amasya )   158- Çılbır Çorbası ( Amasya )   159- Sakala Çarpan Çorba ( Amasya )   160- Unut Çorbası ( Amasya )   161- Tekke Çorbası   162- Fasulye Çorbası ( Giresun )   163- Karalahana Çorbası ( Giresun usulü )   164- Pancar Çorbası ( Giresun )   165- Pancar Yaprağı Çorbası ( Giresun usulü )   166- Göcükdene Çorbası ( Giresun )   167- Mısır Çorbası ( Giresun Usulü )   168- Mendek ( yöre otu ) Çorbası ( Giresun )   169- Çalıçiçeği Çorbası ( Giresun )   170-Tavşaniçil Çorbası ( Giresun )   171- Gemici Çorbası ( Giresun )   172- Kuru Fasulye Çorbası ( Giresun )   173- Göllü Gavut Çorbası ( Giresun )   174- Gelecoş Çorbası ( Giresun )   175- Kabaklı Fasulyeli Çorba ( Giresun )   176- Kabaklı Lahana Çorbası ( Giresun )   177- Fındık Çorbası ( Giresun )   178- Ayranlı Çorba ( Gümüşhane )   179- Fukara Dırma Çorbası ( Gümüşhane )   180- Kuşburnu Çorbası ( Gümüşhane )   181- Gavut Çorbası ( Gümüşhane )   182- Doduk Çorbası ( Gümüşhane )   183- Gendime Çorbası ( Gümüşhane )   184- Un Herlesi Çorbası ( Gümüşhane )   185- Mantı Çorbası ( Gümüşhane usulü )   186- Ekmek Aşı Çorbası ( Gümüşhane )   187- Zuluflu Çorba ( Gümüşhane )   188- Fıt fıt Çorbası ( Gümüşhane )   189- Haşıl Çorbası ( Gümüşhane )   190- Ayvalı Çorba ( Gümüşhane )   191- Yarpuz Çorbası ( Gümüşhane )   192- Kesme Çorbası ( Bayburt )   193- Ekşi Lahana Çorbası ( Bayburt )   194- Galacoş Çorbası ( Bayburt )   195- Soğuk Tatı Çorba ( Bayburt )   196- Tatlı Çorba ( Bayburt )   197- Kabak Çorbası ( Rize )   198- Ayran Çorbası ( Rize )   199- Balkabaklı Misket Çorbası ( Rize )   200- Çömlek Çorbası ( Rize )   201- Yumurta Terbiyeli Pirinç Çorbası ( Rize )   202- Lor Çorbası ( Artvin )   203- Kuru Fasulyeli Kesme Çorbası ( Artvin )   204- Garşo ( Ekmek Aşı ) Çorbası ( Artvin )   205- Nişoşlu ( Yoğurt ) Çorbası ( Artvin )   206- Beyaz Lahana Çorbası ( Artvin )   207- Gendimalı Süt Çorbası ( Artvin )   208- Siyah Mercimek Çorbası ( Artvin )   209- Sirkeli Çorba ( Artvin )   110- Cevizli ve Fındıklı Cacık ( Artvin )   111- Kesme Çorba ( Artvin )   112- Gürcü Çorbası ( Artvin )   113- Hağurso Çorbası ( Artvin )   114- Çingar ( Isırgan otu ) Çorbası ( Artvin )   115- Şalgam Çorbası ( Artvin ) 116- Keş Çorbası ( Artvin )            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder