2 Nisan 2012 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - SÜTLÜ BULGUR ' LU, OT DIGANI ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak veya Ilık Çorba -

 MALZEMELER :  1 kg. karışık bahçe otu, yarım çay bardağı sütlü bulgur, 2 tane kuru soğan, 1 çay bardağı pirinç, 3 diş sarımsak, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 6 su bardağı ılık içme suyu,1 çay kaşığı karabiber, yeterli miktada tuz ( yaklaşık yarım tatlı kaşığı ) 1 su bardağı tatlı lor, 2 tane  yumurta sarısı    HAZIRLANIŞI : Karışık bahçe otları, cinslerine göre ayıklanır. Bol suda yarım saat bekletilir. İyice yıkanır ve kabaca doğranır. Kevgire koyularak, suyunun süzülmesi için bekletilir. Tencereye, zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Kuru soğanların kabukları soyulur, yıkanır, kurulanır ve ince ince çentilir. Tenceredeki ısınan zeytinyağına, kabukları soyulduktan sonra dövülmüş sarımsak ile birlikte, ilave edilir ve sararıncaya kadar kavrulur. Kavrulunca, sütlü bulgur ilave edilip, 1-2 çevrildikten sonra doğranmış otlar ile tuz ilave edilir ve 3-4 dakika kadar kavrulur. Ateşten alınır. El blenderinden geçirilerek, püre haline getirilir ve tekrar orta hararetli ateşe oturtulur. 6 su bardağı ılık içme suyu ile taze çekilmiş her renkten karabiber, yıkanmış pirinçler  ilave edilerek, tencerenin kapağı kapatılır ve kaynamaya bırakılır.Diğer tarafta, tatlı lor ile yumurta sarıları iyice çırpılır. Çorbanın suyundan da ilave edilerek, iyice karıştırılır. Kaynayan çorbanın altı kısılır. Hazırlanan lorlu, yumurtalı karışım yavaş yavaş ilave edilirken, sürekli karıştırılır ve çorba 2-3 dakika daha kısık ateşte tutularak, ateşten alınır. Büyük çorba kasesine boşaltılan çorba, sıcak veya ılık olarak servis yapılır. Afiyet olsun.     * Sütlü bulgur nedir? nasıl hazırlanır? Nerelerde kullanılır? Nasıl saklanır?  2 Nisan 2012 tarihli,  bu tariften önceki tarifin alt bölümünde bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder