9 Nisan 2012 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KURU BÖRÜLCELİ, TAZE KABAK ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 çay bardağı kuru börülce, 2 tane büyük boy taze kabak, 1 tane küçük boy kuru soğan, 1 çay bardağı süt, 3 su bardağı içme suyu, 2 tatlı kaşığı mısır unu veya buğday unu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım demet dereotu, 1 tane kesme şeker, yarım limonun taze sıkılmış suyu, yarım çay kaşığı  her renkten taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı  kurutulmuş organik nane, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, ince kıyılmış dereotu, 1 tane küçük taze kabak, 1 çorba kaşığı mısır unu, 1 çay bardağı zeytinyağı   HAZIRLANIŞI : Kabakların üzeri kazınır. Yıkanıp kurulanır, boylamasına dört eşit parçaya bölünür ve 2-3 cm. ' lik küpler halinde doğranır. Limonlu suda bekletilirken, diğer tarafta; kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanır, kurulanır ve ince ince doğranır. Tencerede, zeytinyağı ısıtılır. Kıyılmış soğanlar, 1 çay kaşığı tuz, kesme şeker, karabiber tencereye ilave edilir ve orta hararetli ateşte, soğanlar sararıncaya kadar kavrulur. Üzerine, buğday veya mısır unu ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Doğranmış taze kabaklar da koyularak, yaklaşık 5-6 dakika tahta kaşık ile karıştırılarak, kavrulur. Süt ve içme suyu ilave edilir. Karıştırılarak, kaynamaya bırakılır.15- 20 dakika kadar pişirildikten sonra ateşten alınır. İyice yıkandıktan sonra kurulanıp ince ince doğranan dereotu, çorbaya ilave edilir ve çorba, blenderden geçirilir. Akşamdan ıslatılıp, ertesi gün haşlanıp, suyu süzdürülen kuru börülceler ilave edilir ve tekrar ateşe koyulur. Bir taşım daha kaynatılır. Ateşten alınan çorbanın tuzu kontrol edilir. Az ise ilave edilerek, tuzu ayarlanır. Çorba, büyük servis kasesine boşaltılır. Üzeri için; 1 tane küçük kabağın üzeri kazınır, yıkanıp kurulandıktan sonra daire şeklinde, ince ince  doğranır. Her iki yüzü de mısır ununa bulanır ve kızdırılan zeytinyağında, arkalı önlü altın sarısı renginde kızartılır ve servis kasesine boşaltılan çorbaya ilave edilir. Organik kuru nane, toz kırmızı biber ve ince kıyılmış dereotu ile süslenen çorba, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder