1 Nisan 2012 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - SEBZELİ, YABANİ SEMİZOTU ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  Yarım kg. yabani semizotu, 6-7 dal taze soğan, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 tane domates, 3 tane patates, 2 tane kabak, 10 sap arapsaçı otu, 4-5 sap maydanoz, 3 çorba kaşığı pirinç, 4 su bardağı ılık su, 1 tane limon, 2 çay kaşığı her renkten taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda tuz ( yarım tatlı kaşığı )   HAZIRLANIŞI :  Yabani semizotunun, kök kısmı, sararmış ve kararmış yaprakları atılarak, ayıklanır. Bol suda yarım saat bekletilir. İyice yıkandıktan sonra kabaca kıyılır. Kevgire koyularak, suyu süzdürülür. Taze soğanlar, ayıklanır, kurulanır ve ince ince kıyılıp, tencereye koyulur. Tencere, orta hararetli ateşe oturtulur. Zeytinyağı ilave edilerek, soğanlar karıştırılarak kavrulur.Yıkanıp kurulandıktan sonra enlemesine ortadan ikiye bölünüp, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra rendelenmiş domatesler ilave edilir. Domatesler, saldığı suyu çeker gibi olunca tencereye, kabuğu soyulup, yıkandıktan ve kurulandıktan sonra küpler halinde doğranmış patatesler, üzeri kazınıp yıkandıktan sonta küp doğranmış kabaklar, yıkandıktan sonra kabaca doğranmış yabani semizotu, yıkanıp kıyılmış arapsaçı otu, yıkanıp kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve 1 çay bardağı su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca, ateş kısılır. Malzemeler, pişip yumuşayınca, ateşten alınır ve el blenderinden geçirilerek, püre haline getirilir. Tekrar ateşe koyulur. 4 su bardağı ılık su ilave edilerek, kaynatılır. Kaynayınca, yıkanmış pirinçler ilave edilir, karıştırılır ve pirinçler pişince, çorba ateşten alınıp, büyük çorba kasesine boşaltılarak, taze sıkılmış limon suyu eşliğinde, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder