19 Eylül 2012 Çarşamba

ÇİN ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 tane tavuk göğsü, 1 tane kuru soğan, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 çay bardağı mısır, 5 tane ince kıyılmış kültür mantarı, 6 su bardağı su, 1 tane limonun suyu, yarım çay kaşığı köri, yarım çay kaşığı toz zencefil   ÜZERİ İÇİN;  1 su bardağı soya filizi, 1 çay kaşığı pul biber    HAZIRLANIŞI :  Tavuk göğsü yıkanır. Çorba tenceresine koyulur. Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanır ve çorba tenceresine ilave edilir. 6 su bardağı su koyularak, tencere orta hararetli ateşe oturtulur. Tavuk göğsü, soğan ile birlikte, yaklaşık 10 dakika haşlanır. Soğan, kevgir ile çorba tenceresinin içinden çıkarılır. Haşlanan tavuk göğüsleri, kevgir ile çorba tenceresinden çıkarılarak, bir tabağa alınır. Ilınmaya bırakılır. Ilınınca, el ile didilerek, tabak içerisine koyulur. Tenceredeki tavuk suyuna, didilmiş tavuk etleri, mısırlar, mantarlar, köri ve toz zencefil ilave edilerek, 10 dakika kadar pişirilir. Diğer tarafta, mısır nişastası, limon suyu ile karıştırılır. Tencerenin ateşten alınmasına yakın, çorbaya ilave edilir. 1-2 taşım kaynatılarak, ateşten alınır. Büyük servis kasesine boşaltılan çorbanın üzeri, soya filizi ve kırmızı pul biber ile süslenir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder