3 Eylül 2012 Pazartesi

FUKARA DIRMA ÇORBASI - Gümüşhane yöresi ' ne ait çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 su bardağı un, 6 su bardağı su, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kuru nane   HAZIRLANIŞI :  Un, bir kap içerisinde, tuzlu su ile yoğrularak, sert bir hamur yapılır. Çorba tenceresinde, tuzlu su kaynatılır. Kaynamakta olan bu suya, hazırlanan hamurdan, ufak ufak yuvarlaklar yapılarak, atılır. 10 dakika kadar pişirildikten sonra tencere ateşten alınır. ÜZERİ İÇİN; Sos tavasında, tereyağı eritilir. Kuru nane ilave edilerek, köpürtülür ve çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.    * Bu çorba ile ilgili kısa bir anı: Yazlıktaki bahçıvanımız, küçükken çobanlık yaptığını, koyunların sahibi olan beyin annesinin, bir çorba pişirdiğini ve o çorbanın tadının hala damaklarında olduğunu, lezzetini bir türlü unutamadığını anlatmıştı. Ben de nasıl pişirdiğini sordum. Çorbanın adını bilmiyordu. Bu çorbayı tarif etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder