3 Eylül 2012 Pazartesi

FISTIK ÇORBASI - Gaziantep yöresi ' ne ait çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  6 su bardağı et suyu veya tavuk suyu, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı salça, 1 çay bardağı tuzsuz Antep fıstığı, 2 çorba kaşığı tuzsuz badem, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ; 1 kase, kızartılmış ekmek parçacıkları ( kruton )  HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, 1 çorba kaşığı tereyağı ile un koyularak, orta hararetli ateşte, un pembeleşinceye kadar karıştırılarak, kavrulur ve ateşten alınır. Yavaş yavaş soğuk süt ve salça ilave edilir. Topak kalmayacak şekilde, iyice karıştırılarak, yedirilir. Tavuk suyu da ilave edilip karıştırılır ve tencere, kısık ateşe oturtulur. Bademlerin kabukları varsa, küçük bir tencereye, üzerlerini bir parmak kadar geçecek su ile orta hararetli ateşe oturtularak, 3 dakika kadar kaynatılır. Ateşten alınarak, suyu süzülür ve soğuk sudan geçirilerek, kabukları soyulur. Antep fıstıkları öğütülür. Kalan tereyağı, bir tavada kızdırılır. Öğütülmüş fıstık ve kabukları soyulmuş bademler, altın sarısı renk alıncaya kadar kavrulur ve çorba tenceresinin içine boşaltılır. Çorba, kaselere paylaştırılır ve üzerine, kızartılmış ekmek parçacıkları ( kruton ) serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.  * Çorbaya istenirse, 2 çorba kaşığı kadar, haşlanmış tavuk eti de ilave edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder