19 Eylül 2012 Çarşamba

SEBZELİ VE KREMALI YULAF ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane patates, 1 tane havuç, 1 tane sakız  kabağı, 2 çorba kaşığı yulaf, 2 dal taze soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 6 su bardağı su, 1 çorba kaşığı krema, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  2 çorba kaşığı havuç rendesi    HAZIRLANIŞI : Patatesin kabukları soyulur. Yıkanır ve tuzlu su dolu kap içerisine, küp küp doğranır. Havucun üzeri bıçak ile kazınır ve yıkanır. Küp küp doğranarak, doğranmış patates  kabına eklenir. Sakız kabağının üzeri bıçak ile kazınır ve yıkanır. Küp küp doğranarak, patates ve havucun doğrandığı kaba ilave edilir. Taze soğan ayıklanır ve yıkanır. Yeşil kısımları ince ince kıyılır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. İçine, taze soğanın kıyılan yeşil kısımları ilave edilir ve karıştırılarak 2 dakika kadar kavrulur. Üzerine, içme suyu boşaltılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, tuzlu suda bekletilen doğranmış sebzeler, su içinden kevgir ile çıkartılarak, ilave edilir. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir ve çorba tenceresi  ateşten alınır. Krema ve tuzu ilave edilerek, karıştırılır. Büyük servis kabına boşaltılan çorbanın üzeri, rendelenmiş havuç ile süslenerek, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder