23 Eylül 2012 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KUSKUSLU, KIRMIZI SOĞAN ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  10 tane küçük kırmızı soğan, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 5 su bardağı et suyu, 1 su bardağı içme suyu, 1 su bardağı kuskus, yarım çay kaşığı taze çekilmiş her renkten karabiber, 2 tane defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı kuru kekik, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 tatlı kaşığı kuru kekik, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber    HAZIRLANIŞI :  Küçük kırmızı soğanlar, ay şeklinde ( piyazlık ) doğranır. Çorba tenceresinde, tereyağı ısıtılır. Doğranmış soğanlar, karabiber, bir tutam tuz ve defne yaprağı ilave edilerek, orta hararetli ateşte, tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, rengi dönünceye kadar kavrulur. Et suyu, içme suyu, küçük bir tutam tarçın ilave edilir. Karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, kuskuslar ilave edilir. Karıştırılır ve kuskuslar pişinceye kadar, önce orta hararetli ateşte, daha sonra ateş kısılarak ve tencerenin kapağı kapatılarak, kaynatılır. Ateş kapatılır. Tencerenin kapağı açılmadan çorba, beş dakika kadar dinlendirilir. Defne yaprağı çıkartılır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilave edilir. Çorba, büyük porselen çorbalığa boşaltılır. Üzerine ; kuru kekik, kırmızı toz biber serpiştirilerek, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder