6 Eylül 2012 Perşembe

''TÜRK MUTFAĞI '' ÇORBALARI

  ''Türk Mutfağı '' çorbalarını, kullanılan ana malzemelerine göre, şöyle sıralayabiliriz. 1- Yöresel kuru baklagil çorbaları ( Yeşil mercimek çorbası, Ezo gelin çorbası, Maş çorbası vb. )  2- Yöresel tahıl ve tahıl ürünleri çorbaları  ( Tarhana çorbası, Un çorbası, Bulgur çorbası, Mısır çorbası vb. ) 3- Yöresel sütlü ve yoğurtlu çorbalar  ( Süt çorbası, Yayla çorbası, Toğa çorbası, Erzincan çorbası, vb. ) 4- Yöresel sebze çorbaları  ( Domates çorbası, Kabak çorbası, Ispanak çorbası vb. ) 5- Yöresel et çorbaları ( Düğün çorbası, Yuvalama çorbası, İşkembe çorbası, Kelle Paça çorbası vb. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder