23 Eylül 2012 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KIRMIZI SOĞAN ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  10 tane küçük kırmızı soğan, 5 su bardağı et suyu, 1 su bardağı içme suyu, 2 tane defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı un, 1 tutam tarçın, yarım çay kaşığı taze çekilmiş her renkten karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı kuru kekik, EKMEK PARÇALARININ MALZEMELERİ ; 3 tane hamburger ekmeği, 1 kase tuzsuz taze kaşar lor peyniri, 5 dal maydanoz, 4 dal dereotu, 6 tane küçük çeri domatesi, bir tutam toz kırmızı biber, 1 tutam taze çekilmiş her renkten karabiber, 2 tane yumurta   HAZIRLANIŞI :  Küçük kırmızı soğanlar, kabukları soyulup, yıkandıktan sonra ay şeklinde ( piyazlık ) doğranır. Çorba tenceresinde, tereyağı eritilir. Doğranan soğanlar, bir tutam tuz, karabiber, defne yaprakları, tarçın ilave edilir. Tahta kaşık ile karıştırılarak, soğanların rengi dönünceye kadar kavrulur. Üzerine, un serpiştirilerek, karıştırılır. Üzerine, et suyu ve içme suyu boşaltılır. Karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Soğanlar pişince, çorba ateşten alınır. Defne yaprakları çıkartılır. Tuzu kontrol edilerek, tuzu ayarlanır. Gerekirse tuz ilavesi yapılır. Çorba, büyük porselen çorbalığa boşaltılır. Üzerine, kuru kekik serpiştirilir. Hazırlanan ekmek parçaları eşliğinde, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.EKMEK PARÇALARININ HAZIRLANIŞI : Fırın, 200 derecede ısıtılır. Hamburger ekmekleri, enlemesine ikiye bölünür. Bir kap içerisinde, tuzsuz kaşar loru, yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, toz kırmızı biber, karabiber, yumurtalar, bir tutam tuz ile birlikte karıştırılır. Hamburger ekmeklerinin üzerine bolca sürülür. Küçük çeri domatesleri yıkanıp kurulandıktan sonra enlemesine iki eşit parçaya kesilir ve hazırlanan ekmeklerin üzerine yerleştirilir. Isınan fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir ve fırından çıkartılır. Ilınınca, keskin bir bıçak yardımı ile muntazam olarak, iri küpler halinde doğranır. Tabak içine alınır, Çorba eşliğinde sofraya götürülür. Kişiler, önlerindeki çorba tabaklarına çorba servis edildikten sonra istedikleri miktarda ekmek parçalarından alarak, çorbalarına ilave ederler. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder