29 Eylül 2012 Cumartesi

KARPUZLU GAZPACHİO ( 2 kişilik ) - Soğuk Çorba -

MALZEMELER :  250 gr. karpuz, 5 tane domates, 2 tane salatalık, 2 çorba kaşığı elma sirkesi, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, bir tutam karabiber, bir tutam susam, bir tutam tuz   HAZIRLANIŞI :  Karpuz yıkanır ve kesilir. Kabukları çıkarılır. Çekirdekleri ayıklanır. Çukur ve büyük bir cam kap içerisine, küçük küpler halinde doğranır. Salatalıklar yıkanıp kurulandıktan sonra kabukları soyulur ve küçük küpler halinde doğranarak, aynı kaba ilave edilir. Domatesler yıkanır, kurulanır, kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranarak, aynı cam kaba ilave edilir. Elma sirkesi, karabiber ve tuz da ilave edilildikten sonra karışım, mutfak robotundan geçirilir. İnce bir tel süzgeç ile süzülerek, çorba kabına boşaltılır. Üzerine; susam serpiştirilir ve buzdolabına koyulur. Buzdolabında, en az 2 saat soğutulduktan sonra çıkartılarak, sofraya götürülür ve soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder