28 Ocak 2012 Cumartesi
BEZELYELİ TARHANA ÇORBASI - Sebzeli, Otlu, Tarhana Çorbası - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 4 çorba kaşığı toz tarhana, 2 tane kuru soğan, yarım kg. bezelye, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu, 3 tane fesleğen yaprağı, 6 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı, bir fiske karabiber, tuz ÜZERİ İÇİN ; 4 tatlı kaşığı süzme yoğurt HAZIRLANIŞI : Ayıklanmış iç bezelyeler, doğranmış kuru soğanlar, dereotu, maydanoz, fesleğen yaprağı ve karabiber tencereye koyulur. Üzerini 3 parmak geçecek kadar su ile orta hararetli ateşte kaynatılır. Blenderden geçirilerek, püre haline getirilir. Diğer tarafta, tarhana tencereye koyularak, 6 su bardağı su ilavesi ile karıştırılır ve orta hararetli ateşte, tereyağı ile bezelye püresi de ilave edilerek pişirilir. Sürekli olarak, çırpma teli ile karıştırılarak pişirilir. Tuz ilave edilir. Kıvam alınca, ateşten alınır. Çorba kaselerine pay edilir. Üzerine 1 tatlı kaşığı yoğurt koyularak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder