28 Ocak 2012 Cumartesi
EKŞİLİ SEMİZOTU ( PİRPİRİM, SOĞUKLUK ) ÇORBASI - Kuru Bakliyatlı, Tahıllı, Meyveli, Sebzeli, Ot Çorbası - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 demet semizotu ( pirpirim, soğukluk ), yarım çay bardağı haşlanmış nohut, 1 çay bardağı kırmızı mercimek, 1 çay bardağı pirinç, 3 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sumak ekşisi veya nar ekşisi, 1 çorba kaşığı kuru nane, yarım çorba kaşığı kırmızı toz biber, 5 su bardağı su, 1-2 çorba kaşığı sirke, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Semizotu bol sirkeli su ile yıkanır ve ince ince doğranır. Tencerede, yıkanmış kırmızı mercimekler, su ilavesi ile pişirilir. Yüzeyinde biriken köpükler alınıp atılır. Yıkanmış pirinçler, semizotu, ezilmiş sarımsaklar ilave edilerek, 15 dakika pişirilir. Haşlanmış nohut ve tuz da eklenir. Tereyağı tavada eritilir. Salça ilavesi ile hafifçe kavrulur. Nane, kırmızı toz biber, sumak veya nar ekşisi ilave edilir. Hazırlanan çorbanın üzerine döküp karıştırılır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder