26 Ocak 2012 Perşembe

YEŞİL ÇORBA ( Portekiz ) - Sebzeli, Et Ürünlü Çorba - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  3oo gr. karalahana, 4 tane patates, 1 tane kuru soğan, 8 tane sosis, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  Bir kaç damla zeytinyağı, her kaseye, ikiye bölünmüş, 1 tane sosis  YANINDA ;  Mısır ekmeği   HAZIRLANIŞI :  Karalahana, iyice yıkanır ve ince ince kıyılır. Tencereye bol su koyulur ve yeterli miktarda tuz ilave edilerek, kaynar suda 15 - 20 dakika haşlanır. Patatesler soyulur ve 1cm. kalınlığında, yuvarlak olarak dilimlenir. Soğan, küçük küpler halinde doğranır. Tencerede, 13 su bardağı su kaynatılır. Tuz eklenir. Soğan, sosis ve patatesler ilave edilir. 10 dakika sonra sosisler, tencereden çıkartılarak, bir tabağa koyulur. 30 dakika sonra da soğan ve patatesler tencereden çıkartılarak, bir tabağa koyulur. Haşlama suyu süzülerek, bir kenarda bekletilir. Patates ve soğanlar, blenderden geçirilerek, püre haline getirilir. Haşlama suyu, yavaş yavaş ve karıştırılarak, ilave edilir. Haşlanmış karalahanalarla, karabiber ilave edilir. Çorba, karıştırılır ve çorba kaselerine bölüştürülerek, sıcak servis yapılır. Her kaseye, ikiye bölünmüş, bir sosis ilave edilir. Çorbanın üzerine, bir kaç damla zeytinyağı ilave edilir. Mısır ekmeği eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder