23 Ocak 2012 Pazartesi
ÇALIÇİLEĞİ ( ÇİLEKLİK ) ÇORBASI - Kuru bakliyatlı, Tahıllı, Otlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : Yarım kg. çalıçileği ( çileklik ), 2 baş soğan, 1 çay bardağı mısır yarması, 1 kaşık salça, 1 su bardağı kuru fasulye, 1 tane taze soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, tuz HAZIRLANIŞI : Tencerede, su kaynatılır. İçine, ayıklanıp, iyice yıkanmış çalıçileği ( çileklik ) atılarak, haşlanır. Süzülür ve sıkılır. Doğranır. Haşlanmış mısır yarması ve haşlanmış fasulyeye tencereye koyularak, su ilavesiyle 10 dakika pişirilir. Doğranmış, çalıçileği ( çileklik ) ilave edilerek, 15 - 20 dakika kadar pişirilir. İnce kıyılmış soğan kavrulur. Salça ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Kavrulunca, çorbaya dökülür. 10 dakika kadar pişirilerek, çorba ateşten alınır. Ayıklanıp, iyice yıkandıktan sonra ince ince doğranmış, taze soğan doğranır ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Bu çorba, '' Kuzkent Köyü '' nde pişirilen bir çorbadır. Kuzkent Köyü, Kahramanmaraş ilinin, Pazarcık ilçesine bağlı bir köydür.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder