19 Ocak 2012 Perşembe

KIŞ HAZIRLIKLARINDAN - YOĞURTLU AŞLIK -

Ülkemizin bir çok yerinde, aşlık olarak hazırlanmış ( buğdayın su ile yumuşayıncaya kadar kaynatılması ) veya çekilmiş buğday, yoğurdun bol olduğu, ilkbahar aylarında, yoğurt ile yoğrularak, hamur tutulur. Bu hamur, ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür ve yassılaştırılarak, temiz bez üzerinde kurutulur ve hava alan bez torbalarda, ( asılarak ) saklanır. ( Havası rutubetli yerlerde cam kavonozlara koyularak buzdolabında saklanır ) Çorba yapılacağı zaman, bu yoğurtlu aşlık tencereye koyulur. Tuz ilavesi ile tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak, pişirilir. Üzerine, yağ kızdırılarak dökülür. Biraz da kuru nane serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder