30 Ocak 2012 Pazartesi
MISIR UNLU SEBZE ÇORBASI - Sütlü, Otlu, Unlu, Sebzeli Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane pırasa, 1 tane kuru soğan, 1 tane havuç, 4 tane lahana yaprağı, 1 çay bardağı mısır unu, 1 su bardağı süt, 3 su bardağı su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 dal maydanoz, yarım çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Havuçun üzeri kazınır, yıkanır ve rendelenir. Pırasanın dış kabuğu soyulur, yıkanır ve ince halkalar halinde doğranır. Lahana yaprakları yıkanır ve ince ince doğranır. Tencerede, zeytinyağı ısıtılır ve hazırlanan bu sebzeler kavrulur. Mısır unu, süt ve su, bir kap içinde, iyice karıştırılarak, sebzelere ilave edilir. Karabiber ilave edilerek, kısık ateşte pişirilir. Pişince ateşten alınır ve üzerine, tuz ve ince kıyılmış maydanoz serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Kural olarak; sütlü çorbalara tuz, çorba piştikten sonra ilave edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder